Over mij


Vanuit mijn interesse in mensen en hun drijfveren en ze graag te willen begeleiden bij de obstakels waar ze in het leven tegenaan lopen, ben ik met de studie psychologie gestart. Deze studie begon met de opleiding toegepaste psychologie, die me vaardigheid heeft gebracht in trainen, coachen en mediatie. Daarna ben ik verder gegaan met de universitaire opleiding klinische psychologie. De postdoctorale opleidingen voor cognitief gedragstherapeut, schematherapeut en EMDR-therapeut waren voor mij belangrijke toevoegingen om een efficiënte en effectieve behandeling te kunnen bieden. Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd in verslavingskunde, ervaring opgedaan in een verslavingskliniek en gewerkt als vrijwilligster voor slachtofferhulp. Ondertussen blijf ik me door middel van supervisie, intervisie en het volgen van opleidingen ontwikkelen en me verder specialiseren in diverse behandelmethoden.


Jongeren en volwassenen kunnen bij mij terecht voor counseling, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR.
Het kan hierbij om een milde  klacht gaan, maar het kan ook een klacht zijn die een grote invloed op jouw leven heeft. Bij mij kun je in alle rust jouw verhaal kwijt. Ik ben als buitenstaander onbevooroordeeld en kan daardoor vaak een andere kijk op jouw probleem tonen. Via het stellen van gerichte en onderzoekende vragen met daarnaast het gebruik van verschillende cognitief gedragstherapeutische technieken en/of imaginaire technieken kan ik verheldering en verandering in jouw manier van denken teweegbrengen. Dit gebeurt in een rustige en veilige omgeving. De gesprekken vinden in mijn praktijk plaats, maar sommige gesprekken zouden eventueel ook tijdens een wandeling in de bossen rondom mijn praktijk kunnen plaatsvinden (afhankelijk van de therapie en jouw wens).

Samen zoeken we naar de oorzaken en oplossingen van problemen, inzicht en analyses. Een goede vertrouwensband vind

ik hierbij heel belangrijk; we werken als een team. Je moet je veilig genoeg voelen om over jouw gevoelens te kunnen praten. Alles moet gezegd en besproken kunnen worden zonder dat je je hierdoor gaat schamen of het gevoel krijgt dat je beoordeeld wordt. Jouw verhaal en emoties blijven binnen de muren van mijn praktijk. Humor vind ik belangrijk, omdat het lucht geeft tijdens de gesprekken. Ik ga uit van de kracht die in iedere persoon zit, samen halen we die weer naar boven. Als team werken we hard aan de oplossing van jouw probleem en daarvoor wil ik me graag ten volle inzetten.



Opleidingen, Registraties en Beroepsverenigingen

Klinisch psycholoog (registratienummer psychologencommissie: 622125328)
Visum (verplicht om het beroep van klinisch psycholoog uit te mogen oefenen: 295007)

Cognitief gedragstherapeut (304838). Ingeschreven bij de beroepsvereniging VCGt 

       
EMDR therapeut (35979). Ingeschreven bij de vereniging Vereniging EMDR Nederland (VEN)

Senior schematherapeut (197541). Ingeschreven bij de vereniging voor Schematherapie (VSt)


OMNI gerigistreerd hypnotherapeut (opleiding is ISO 9001 gecertificeerd)

Psycholoog werkzaam in eerstelijnspsychologische zorg (RIZIV-nummer 7-00862-60-000), meer informatie hierover vind je op de tarief pagina.

Psycholoog werkzaam in gespecialiseerde psychologische zorg (RIZIV-nummer
7-00862-60-000), meer informatie hierover vind je op de tarief pagina.




Je kunt bij mij terecht voor de behandeling van depressiviteit, overbelasting, angsten (vermijding), dwang, negatief zelfbeeld, trauma, gecompliceerde rouw en verliesverwerking. Verder als je even de weg kwijt bent en niet weet wat je met jouw probleem aan moet vangen, kun je contact met me zoeken. Dit kunnen ook problemen op het werk of binnen jouw relatie zijn. Jongeren en volwassenen met een mild probleem help ik door middel van kortdurende interventies. Zwaardere problematiek met cognitieve gedragstherapie of schematherapie. Je kunt doorverwezen worden door de huisarts of op eigen initiatief een afspraak maken.

Alle behandelingen op een rij:

Schematherapie

EMDR


Cognitieve gedragstherapie

   Depressie (eenmalig of recidiverend)

  • Sociale-angststoornis

  • Gegeneraliseerde angststoornis

  • Paniekstoornis

  • Burn-out

  • Post traumatische stressstoornis

  • Obsessieve compulsieve stoornis

  • Emotionele ontregeling en stress

  • Stoornis in het gebruik van alcohol

  • Ongewenste gewoonten

    

Kortdurende psychologische interventies                          Met PrOP, los ik het op (PrOP-model)

  • Van probleem naar oplossing (KOP-model)


Trainingen

  • Lage zelfwaardering en negatief zelfbeeld

  • Faalangst

  • Assertiviteitstraining (afgeleid van het

    PrOP-model)

Hypnotherapie